Alman Tren Makinistleri Sendikası, Alman Demiryolları ile arasındaki toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 48 saatlik greve gidileceğini açıkladı.
Alman Tren Makinistleri Sendikası (GDL) ile işveren Alman Demiryolları (Bundes Bahn) arasında 10 aylık toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı. Alman Tren Makinistleri anlaşmanın sağlanamaması üzerine bir kez daha greve gideceğini açıkladı. Sendika, 48 saat sürecek grevin Çarşamba saat 02.00’den itibaren geçerli olacağını bildirdi.
Alman Tren Makinistleri Sendikası Başkanı Claus Weselsky, Alman Demiryollarının kendilerini oyaladığını belirterek, “Hükümetin yaz mevsiminde çıkaracağı yeni toplu sözleşmeyi bekleniyor. Yürürlüğe girmesi beklenen yasa ise küçük sendikaların yetkilerini azaltıyor ve toplu sözleşme görüşmelerinin tek elden yürütülmesini sağlıyor. Bunun için Alman Demiryolları toplu sözleşme görüşmeleri uzatarak zaman kazanmaya çalışıyor” dedi.
Öte yandan, yük taşımacılığında çalışan makinistlerin ise Salı günü saat 15.00’dan itibaren greve gideceği ifade edildi. Grevin ne kadar süreceği konusunda bilgi verilmezken, grev sona erdirilmeden 48 saat önce kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.
Almanya’da son olarak 10 Mayıs’ta makinistler 6 gün greve gitmiş ve bu grev Alman Demiryolları’nın 21 yıllık tarihinde yapılan en uzun süreli grev olmuştu.