Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu’ndan (BaFin) fon toplama ve fon kullandırma işlemleri için lisans alan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk Katılım Bankası, Almanya’nın çeşitli kentlerinde bankacılık hizmetlerine başlayacak.
Türkiye’de 26 yıldır katılım bankacılığı sektörüne yön veren Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın, Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu BaFin’den lisansını almasıyla birlikte Genel Merkezi Frankfurt’ta bulunan banka faaliyetlerine Mannheim, Frankfurt ve Berlin şubeleri ile başlayacak. Alınan bu tam teşekküllü lisans ile Kuveyt Türk, Almanya’da fon toplama ve fon kullandırma işlemleri için lisans alan ilk katılım bankası oldu. Kuveyt Türk, bu lisansla birlikte Almanya’yı faizsiz esaslarda bankacılık modeli ile ilk kez tanıştırmış olacak. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olarak KT Bank AG adıyla kurulan Banka 1 Temmuz 2015 itibariyle müşterilerine sunmaya başlayacak. KT Bank AG, ülkedeki tüm özel ve ticari müşterilere faizsiz bankacılık esaslarına uygun ürün ve finansal hizmetler sunacak.
Kuwait Finance House Yönetim Kurulu Başkanı Hamad Abdulmohsen Al-Marzouq, 4 milyondan fazla Müslüman’ın yaşadığı Almanya’da öncelikli potansiyel hedeflerinin bu grup olduğunu, ancak hizmet kalitesi ve iş modellerine ilgi duyan diğer tüm potansiyel müşterilere de ulaşmayı hedeflediklerini söyledi
“ALMANYA’DA TERCİH EDİLECEĞİZ”
Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan ise, Katılım Bankacılığı sektörü uluslararası düzeyde büyüme gösterdiğini belirterek, “Almanya’da, iştirakimiz KT Bank AG gibi bir katılım bankasına izin verilmesini önemli bir irade olarak görüyor ve bunu yerel otorite açısından değerli bir inovasyon olarak değerlendiriyoruz. Sosyal sorumluluk sahibi bankalara olan ihtiyacın farkında olan bizler, katılım bankacılığı sektörünün çok büyük uluslararası büyüme performansı göstermesi nedeniyle Almanya’da büyük bir potansiyel olduğunu düşünmekteyiz. Değerlerimizle bağdaşan kapsamlı ve düzenli olarak güncellenen ürün ve hizmet portföyümüzle KT Bank AG’nin kategorisinde Almanya’da ilk tercih edilen finans kurumu olacağına inanıyoruz ”dedi.
KT Bankın yönetimini Türkiye ve Almanya’da uzun süredir bankacılık tecrübesi olan Kemal Ozan ve Torsten Lüttich birlikte üstleniyor. Tam teşekküllü bankacılık lisansını alarak Almanya’daki çalışmaları için ihtiyaç duydukları resmi şartları yerine getirdiklerini belirten KT Bank AG Genel Müdürü Kemal Ozan, “Önümüzdeki yıllarda Almanya pazarında büyük çaplı yatırımlar planlıyoruz. Bu kapsamda faizsiz bankacılık prensiplerine uygun finans ürünlerinden oluşturulan bir portföy kurulmasını, şube ağının genişletilmesini ve müşterilerimize yenilikçi ve teknolojik hizmet kanallarından ulaşılmasını hedefliyoruz” dedi. Lisansın alınmasının ardından KT Bank AG, Almanya’nın önemli şehir ve merkezlerinde şube ağını genişletme sürecine de resmen başlayacak. Bankanın öncelikli hedefleri arasında, tüm dünyada geçerli olan faizsiz bankacılık esaslarına uygun geniş bir ürün ve hizmet portföyü oluşturmak bulunuyor.