Asya Kalkınma Bankası (ADB) 48. Yıllık Genel Toplantısı Azerbaycan’da başladı.
Başkent Bakü’de, Kalkınma Adına İşbirliğinin Güçlendirilmesi sloganıyla gerçekleştirilen yıllık toplantının temel oturumunda, seminer ve paneller birçok küresel önemli konuları kapsıyor.
5 Mayıs’a kadar Bakü’de devam edecek toplantı, Bakü’nün sembollerinden biri olan Haydar Aliyev Merkezi’nde yapılıyor. Yıllık toplantıda üye ülkelerin maliye bakanları ve diğer hükümet yetkililerinin yanı sıra, merkez bankası yöneticileri ile birlikte özel sektör, uluslararası finans kuruluşları ve sivil toplum temsilcilerinin tanınmış bilim adamları, uzmanlar, gençler ve medya temsilcileri yer alıyor.
ADB 48. Genel Yıllık Toplantısı kapsamında düzenlenen basın toplantısında Asya Kalkınma Bankası Başkanı Takehiko Nakao, Azerbaycan’ın kısa sürede orta gelirli ülke statüsü elde etmesi ve bu işin gerçekleştirilmesinde bankanın ortağı olduğunu kaydederek, "Güzel ve zengin bir tarihe sahip Bakü’de bulunmaktan çok memnunuz. Bize gösterilen sıcak karşılama ve bu görüşü düzenlediğinden ve Azerbaycan hükümeti ile geniş işbirliği için derin teşekkürlerimi sunmak isterim” diye konuştu.
Yıllık toplantı kapsamında, “Azerbaycan 2020 yılı: Öncü ve Çok Yönlü Ekonomiye Doğru” seminer ve panel olacak. Yönetim Kurulu ikinci çalışma oturumu ile birlikte, “Azerbaycan’ın da bulunduğu bölgeyle Orta Asya ülkeleri arasındaki işbirliği ve entegrasyonun genişletilmesi” ve diğer konularda seminer düzenlenecek.