1 Mayıs İşçi Bayramı Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla Viyana Eyalet Parlamentosu önünde kutlandı.
Avusturya’da iktidarın büyük ortağı olan Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) tarafından Viyana Eyalet Parlamentosu önünde hazırlanan ve 100 bin kişinin katıldığı miting renkli görüntülere sahne oldu. Coşkulu geçen kutlamalarda çok sayıda işçi, işçi sendikası ve sosyal kuruluşun oluşturduğu gruplar protokol önünden alkışlar eşliğinde geçiş yaptılar.
Avusturya Başbakanı Werner Faymann kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında 11 Ekim’de yapılacak genel seçimlerde tek başlarına iktidara gelerek ülkenin içinde bulunduğu tüm sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Faymann, “Ücretsiz çocuk kreşleri uygulamasını yaşlılar için bakım evlerinin hizmetlerinde de hayata geçireceğiz. Sosyal Demokratlara güvenin. Ülkemizi en iyi yönetecek bizleriz” şeklinde konuştu.
Faymann ülkedeki göçmenlerin sorun değil Avusturya’ya katkıda bulunan, çözüm üreten insanlar olduğunu, kapılarının yabancı işçilere daima açık kalacağını sözlerine ekledi.
SPÖ’lü tüm bakanların da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarına Viyana Eyalet Başkanı Michael Haeupl ev sahipliği yaptı. Gösteri olaysız sona erdi.