VİYANA(İHA) – Avusturya’da yaşayan 15 yaşındaki Türk gencine bomba yapımı ile ilgili belgeleri indirdiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verildi.
Avusturya’nın Sankt Pölten kentide yaşayan 15 yaşındaki Mertkan G. isimli Türk genci, başkent Viyana’da bulunan bir tren istasyonunda bombalı saldırı gerçekleştirmeyi planladığı gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıkarıldı. 2007 yılında Türkiye’den Avusturya’ya göç eden bir ailenin oğlu olan 15 yaşındaki zanlı, bomba yapımına dair araştırmalar yaptığı ve kamusal alanda bombalı saldırı gerçekleştirmeyi planladığı gerekçesiyle suçlandı. Zanlının saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Suriye’ye giderek terör örgütü IŞİD’e katılmayı planladığı ifade edildi. Zanlının avukatı Rudolf Mayer tarafından yapılan açıklamada ise, müvekkilinin bomba yapmak gibi bir amacı olmadığı sadece fikir edinmek üzere araştırdığı belirtildi. Bugün görülen davada, Mertkan G. hakkında bomba yapımı ile ilgili belgeleri indirdiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verildi.
2014 Ekim ayında tutuklanan zanlının daha sonra serbest bırakıldığı ancak şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle Ocak ayında yeniden tutuklandığı öğrenildi. Yerel basında yer alan haberlerde, IŞİD’in bu saldırıyı gerçekleştirmesi için 14 yaşındaki zanlıya 25 bin Euro teklif ettiği iddia edildi.