Azerbaycan, dün Bakü’de meydana gelen ve 15 kişinin ölümüne neden olan yangının ardından yaralarını sarıyor. Devlet, zarar görenlere yardım eli uzatıyor.
Başkent Bakü’de 16 katlı binada çıkan yangında 15 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında yaraların sarılması ve sorumluların bulunması için harekete geçildi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu sabah olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, eşi Mihriban Aliyeva ise hastanedeki yaralıları ziyaret etti. Aliyev’in talimatıyla oluşturulan araştırma komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon, sorumluların bulunabilmesi için dış cephe kaplaması yapan firmaları ve güvenlik onayı veren yetkileri mercek altına aldı. Yanan binanın dış cephe kaplamasını yapan firmanın bir yöneticisi gözaltına alındı.
Yardım çalışmaları kapsamında mağdurlara geçici olarak kalabilecekleri evler tahsis edildi. Ayrıca yangın mağdurlarına bin dolarlık yardım yapıldı. 2 ay içerisinde ise zarar gören evlerin tadilattan geçirilip sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Yangında zarar görenlere araştırma komisyonun kararları doğrultusunda tazminat ödeneceği de kaydedildi.
Öte yandan, başkentte olası bina yangınlarına karşı güvenlik önlemleri arttırıldı. 2 gün içerisinde uzmanlar tarafından yapılacak çalışma sonrasında Bakü’de yeterli güvenliğe sahip olmayan dış cephe kaplamalarının söküleceği ifade edildi.