Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, parlamentoda Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünün Azerbaycan’da daha yüksek düzeyde kutlanmasını önerdi.
Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, Meclis’te bugün gerçekleştirilen oturumda Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünün Azerbaycan’da daha yüksek düzeyde kutlanması talebinde bulundu. Paşayeva, "Milli Meclis’te 24 Nisan da Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ile ilgili Azerbaycan ve Türkiye olarak birlikte düzenleyeceğimiz etkinlikler sözde ’Ermeni soykırımı’ yalanlarının 100. yıl dönümünü yapanlara ve onlara destek verenlere tutarlı cevap olacak” dedi.
Azerbaycan’ın her zaman kardeş Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Paşayeva, 24 Nisan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ile ilgili Türkiye’de yapılacak etkinlikte yer alacağını belirterek, bunu kardeşliğin en güzel örneği olarak niteledi. Bu etkinliğin 24 Nisan’da yapılacak olmasının önemini vurgulayan Paşayeva, "Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hem kardeş Türkiye’de hem de ülkemizde düzenlenecek etkinlikler, birlik ve beraberlik içinde geçireceğimiz etkinlik sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını ve bu yalan iddiaların 100. yıl dönümü ile ilgili Ermenistan’da düzenlenecek etkinliklere katılacak bazı güç ve kuvvetlere de tutarlı cevap olacak" diye konuştu.
Milletvekili Fazıl Mustafa da Paşayeva’nın teklifini destekleyerek, Çanakkale Zaferi’nin tüm Türk dünyasının zaferi olduğunu belirtti. Mustafa, Çanakkale Zaferi’nde binden fazla, araştırmalara göre ise daha da fazla Azerbaycanlı’nın Anadolu’da, Türkiye topraklarındaki kardeşlerinin vatan mücadelesinde onların yanında olduğunu ve şehit olduklarını söyledi.