Azerbaycan’ın Tovuz şehri ile Fransa’nın Cognac şehri arasında kardeş şehir anlaşması Cognac’da düzenlenen bir törenle imzalandı.
Cognac belediyesinde düzenlenen törende Tovuz Belediye Başkanı Tofik Zeynelov ve ev sahibi Cognac Belediye Başkanı Michel Gourinchas hazır bulundu. Törene Azerbaycan’ın Paris Büyükelçisi Elçin Amirbayov ile Azerbaycan’dan gelen bir heyet ve Cognac kenti kaymakamı katıldı. Ev sahibi Belediye Başkanı Gourinchas, törende yaptığı konuşmada, "Bir yılı aşkın bir süredir iki kent arasında yapılan ziyaretler ve görüşmeler sonucu, bu iki şehrin her yönüyle birbirine büyük bir benzerlik olduğu kararına vardık ve bugün kardeşlik anlaşmasını burda imzalıyoruz" dedi.
Tovuz Belediye Başkanı Tofik Zeynelov ise, "Biz kentlerimizin kardeş olmasından daha ileri bizler kardeş olduk. Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mihriban Aliyeva’nın girişimleriyle ve Paris Büyükelçimiz Elçin Amirbayov’ın üstün gayretleriyle başkanlık görevini yürüttüğüm Tovuz şehri ile şu anda bulunduğumuz, hürmetle karşılandığımız Cognac şehri arasında kardeşlik anlaşması imzalamış olmamız beni ve Azerbaycan’daki kardeşlerimizi çok sevindirdi" dedi.
Tovuz Belediye Başkanı Zeynelov, iki şehir arasında birçok konuda işbirliği yapılacağını, bununla birlikte Azerbaycan’ı Cognac kenti ve diğer Avrupa ülkelerinin tanıyacak olmasından büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
Cognac belediye binasında imzalanan Tovuz ve Cognac kentlerinin kardeşlik anlaşmasının ardından, ismini dünyaca ünlü konyak içkisine veren kentin tarihi müzesi gezildi. Ziyaretçiler tarihi Cognac içki müzesini de gezerek bu içkinin yıllar evvel yapılışını inceledi. Daha sonra dünyada konyak içkisini satan 4 ünlü üretici firma arasında bulunan Remy Martin Cognac üretim firmasının merkezine yapılan ziyarette bu konuyla ilgili çok geniş ve detaylı bilgi edinildi. Gelecek yıllarda aynı içkinin Azerbaycan’ın Tovuz kentinde üretilmesi için çalışmaların başlatılacağı belirtildi.