Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de İtalya-Azerbaycan İşbirliği ve Dostluk Derneği kuruldu.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de İtalya-Azerbaycan İşbirliği ve Dostluk Derneği tanıtım töreni yapıldı. Tanıtım töreninde kültür, spor alanında tanınmış insanlar da dahil olmak üzere İtalya Bakü Büyükelçisi Campaolo Kutilo, Karabağ Futbol kulübünün antrenörü Kurban Kurbanov, tanınmış moda tasarımcısı Fehriyye Halefova, AFFA-nın üyesi Elhan Tağızade, Milletvekili Adil Aliyev, besteci Gövher Hasanzade katıldı.
Dostluk Derneği İtalya da yaşayan ünlü Türk gazeteci Dündar Keşaplı ve Azerbaycan’dan Reşat Gurbanov tarafından kuruldu. Dostluk Derneği iki ülke arasında turizm, kültür, eğitim, spor alanında ilişkileri güçlendirmek ve bu ilişkilerin gelişmesine katkı vermek amacıyla kuruldu.
25 yıldır İtalya’da yaşayan ve medya alanında faaliyet gösteren ve bugüne kadar dünyaca ünlü futbolcularla röportajlar gerçekleştiren Dündar Keşaplı, törende gazetecilere yaptığı açıklamalarda kardeşlik ve dostluğun çok önemli bir mesaj olduğunu vurgulayarak, ”Bugün normal sosyal yaşantımızda yok olan bir değer, kardeşlik ve dostluk. Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülke. Ama ben İtalya’da yaşadığım için bütün bu tecrübeleri özellikle idman, medeniyet, moda bu sektördeki tecrübelerimi, çevremi bir şekilde Azerbaycan’la nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Bizim bu konuda katkımız olabileceğimizi düşündük. Gelen teşvikler ve destekler sonrasında böyle bir girişimde bulunduk. İtalya bizim en yakın dostlarımızdan biri. Oradaki kültürü, medeniyeti, idmanı bir şekilde son yıllarda büyük bir atılım yapan, kalkınan Azerbaycandaki dostlarla paylaşarak güzel işlere imza atabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Törenin sonunda Dündar Keşaplı tarafından Büyükelçi Campaolo Kutilo, Adil Aliyev, Kurban Kurbanov, Fehriyye Halefova, Gövher Hasanzade’ye plaket takdim edildi.