Almanya’nın başkenti Berlin’in Neuköln belediyesinde iş müracaatında bulunan hukukçu Betül Ulusoy’un iş başvurusu, başörtülü olduğu için kabul edilmedi.
Almanya’da Müslüman oldukları için iş verilmeyenlere bir yenisi daha eklendi. Berlin Neuköln Belediyesi hukuk dairesine müracaatta bulunan hukukçu Betül Ulusoy, telefonla yaptığı iş başvurusunda kabul edildi ancak anlaşmayı imzalamaya gittiğinde ise başörtülü olduğu için işe alınmadı. Betül Ulusoy’a gösterilen bu tavırla birlikte başörtülü olanlara karşı gösterilen dışlama yeniden gündeme geldi.
Yaşadıkları hakkında Facebook sayfasında açıklama yapan Betül Ulusoy, “Yetişkin bir avukat olarak yaşadıklarım gerçekten çok üzüntü vericidir. Küçükken de okulda yaşadığım benzer durumlardan dolayı ağlayarak eve dönmüştüm” diyerek aynı zihniyetin her kademede karşısına çıktığına vurgu yaptı.
Başörtüsünden dolayı işe alınmayan Betül Ulusoy’un yaşadıklarını paylaşması ardından Neuköln Belediye Başkanı Franziska Giffey, “Devlet dairelerinde dini sembollerin giyilmesine müsaade edilmiyor. Bu bir kanuni uygulamadır. Aynı sıkıntıyı Hristiyan rahibeler de yaşıyor. Önümüzdeki meclis oturumunda bu konuyu ele alarak eyalet ve federal düzeyde yetkililere ulaştıracağız" açıklamasında bulundu.