Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek’te yoğun bir ilgi ile karşılaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya TSİ 12.05 sıralarında geldi. Devlet Başkanlığı Binası’nda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Üyesi Mladen Ivaniç tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, kentte Bosna-Hersekli vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Vatandaşlar, Erdoğan’ın geçeceği güzergah üzerinde ellerinde Bosna-Hersek ve Türk bayraklarıyla bekledi. "Hoş geldin baba” tezahüratlarıyla karşılanan Erdoğan, resmi törenin ardından yanlarına giderek kendisine selam veren vatandaşlarla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bosna-Hersek ziyareti sırasında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker eşlik ediyor. Erdoğan, temasları kapsamında Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkan ve üyeleriyle görüşme gerçekleştirecek, Bosna-Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı üyelerini, Bakanlar Kurulu Başkanı ve yardımcılarını kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkar Camii’nin açılışını yapacak.