İtalya İçişleri Bakanlığı, anti-terörizm timinin, uluslararası arananlar listesinde adı terör zanlısı olarak geçen bir Türk suçlunun Venedik yakınlarında gözaltına alındığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Türk yetkililerin, 44 yaşındaki şahsın terör örgütü DHKP-C üyesi olduğunu ileri sürdüğünü dile getirdi. Alfano, Avusturya vatandaşlığı olan şahsın Avusturyalı eşi ve çocuklarıyla İtalya’da geçici olarak oturduğunu ve olası bir iade amacıyla gözaltında tutulduğunu ifade etti.
İtalyan yetkililer yakalanan şahsın kimliğini belirtmezken, polis tarafından yapılan açıklamada, bu kişinin, Ankara’daki bir bankaya 1995’de yapılan bir saldırı da dahil olmak üzere terör eylemleri gerçekleştirdiği gerekçesiyle Türkiye’de hükümlü olduğunu ve DHKP-C için üye toplayan bir kimse olarak görüldüğünü belirtti.
Öte yandan, İtalyan Corriere della Sera gazetesi, yakalanan kişinin kimliğini Ünal Erdel olarak tanımladı. Erdel’in eşiyle birlikte İtalya’ya tatile geldiğini yazan gazete, Venedik yakınlarındaki Mestre kentinde bir otelden çıkarken yakalandığını bildirdi.