Dünyaca ünlü fotoğrafçı, şair ve çevirmen, Lütfi Özkök 92 yaşına girdi. Özkök, 92. doğum günü sebebiyle 65 yıldır yaşadığı Stockholm’de parti verdi.
Lütfi Özkök’ün 92 yaş günü partisine, T.C Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, Türkiye’nin en tanınmış hikaye yazarlarından Demir Özlü, İsveçli Ünlü Şair Peter Curman, T.C Turizm ve Kültür Müşaviri Murat Koçak, gazeteciler Osman İkiz ve Metin Altınışık, Kulu Vakfı Başkanı Haydar Akan ve kızları katıldılar. Lütfi Özkök’ün 92 yaşında olmasına rağmen gayet sağlıklı ve neşeli olması dikkat çekti.
1950 yılından beri Stockholm’de yaşayan Özkök, bu zaman içinde 37’si Nobel ödülü kazanan, dünyanın seçkin yazarlarının portrelerinden oluşan benzersiz arşive sahip. Özkök, edebiyatın yanı sıra fotograf ve kısa metrajlı film sanatıyla ilgilendi. Çektiği kısa metrajlı bir filmle İsveç Film Enstitüsü’nün Kısa Film Birincilik Ödülünü kazandı. New York Times, Newsweek, Observer, Les Lettres Française, L’Express, Der Spigel, Die Zeit gibi dergi ve gazetelerde fotoğrafları yayımlandı.