Pyramids Grup Fuarcılık tarafından organize edilen Erbil Building-9. Erbil Uluslararası Yapı-İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı 14 Mayıs 2015 tarihinde kapılarını açtı. Erbil Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşen organizasyonda 85’i Türkiye’den olmak üzere 250 katılımcı yerini aldı.
Irak’ın Erbil kentinde, Uluslararası 9. Erbil Yapı Fuarı açıldı. Fuarın açılışında İmar İskan Bakanı Darbez Kusrad’ın yanı sıra Belediye Başkanı Newruz Mevlüd, Ticaret Bakanı Mr Samel, Erbil Valisi Nevzad Hadi, Ticaret Odası Başkanı Dara Al Hayad, Erbil İş Adamları Derneği Başkanı, Erbil Mütahitler Birliği Başkanı, Mısır, Türkiye, Sudan ve İran Konsolosları da hazır bulundu. Erbil Uluslararası Fuar Alanında düzenlenen organizasyona 85’i Türkiye’den olmak üzere 250 firma katıldı.
Türkiye - Irak Ticaretine Büyük Katma Değer Sağlandı
Özellikle Yapı ve İnşaat sektöründe olmak üzere canlanmaya başlayan Türkiye-Irak ticaretinde Irak, Türk firmalara önem gösteriyor. Ticari ilişkilerin hızlı bir ivmeyle tekrar canlanmasına katkı sağlayan Erbil Building, tüm alıcılara ve katılımcılara güvenli ticaret ortamı sağladı. Fuarın organizatörü olan Pyramids Group Fuarcılık Genel Müdürü Tolga Tezel, Türkiye’nin Irak’a ihracat potansiyelinin yüksek olduğu başlıca sanayi sektörleri arasında yer alan yapı ve inşaat sektörünün, büyük bir yükseliş ivmesi yakaladığını belirtirken, Erbil Building Fuarının Irak’ta bu sektörde yapılan tek büyük fuar olma özelliği ile tüm Türk katılımcılarına pazarda avantaj sağladığının altını çizdi.
Pyramids Group Yapı-İnşaat sektöründeki diğer bir önemli fuarı olan Turkey Stone Antalya Fuarı’nın da hazırlıklarına devam ediyor. 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı’na da Iraklı işadamlarının yoğun ilgisi olduğunu belirten Tolga Tezel, Irak-Türkiye ticaret ilişkilerini zirveye çıkarmak için çalışmalarının devam ettiğini, Antalya’daki mermer fuarını Irak’tan 200 alıcının ziyaret edeceğini söyledi.
Türkiye ve Irak basınının yanı sıra yabancı basının da ilgi gösterdiği fuar 17 Mayıs 2015 Pazar günü sona erecek.