Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Tiran’da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Tiran’da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısının ardından Başbakanlık Binasına geçti. Başbakanlık Binasında bir araya gelerek baş başa görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın görüşme sırasında iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konular da ele alındı. Görüşme sırasında Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de eşlik etti.
Erdoğan, Arnavutluk’taki temasları kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek Tiran Merkez Camii’nin (Namazgah Camii) temel atma törenini ve TİKA tarafından yeniden inşa edilen tarihi Preze Kale Camii’nin açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Nishani’yle birlikte İş Forumuna katılacak.