Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, temaslarda bulunmak üzere geldiği Riyad’da Suudi Arabistan’ın Yemen’deki Husilere karşı başlattığı operasyonlara destek verdiklerini söyledi.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi mevkidaşı Prens Suud el-Faysal ile basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sırasında Yemen’deki çatışmalara da değinen Fabius, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki Husilere karşı başlattığı operasyonlara destek verdiklerini ifade etti. Fabius, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud’la da görüştüğünü belirterek, “Yemen’le ilgili olarak Suudi yetkililere özellikle siyasi desteğimizi göstermek için buradayız” dedi.
Fabius, Suudi mevkidaşı Prens Suud el-Faysal’ın Fransa’nın Yemen’deki istikrarının yeniden kurulması için bölgesel ortakları ile aynı tarafta olduğu ifadelerini teyit ederek, siyasal çözüm için temasların gerekli olacağını kaydetti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal ise, İran’ın Yemen’deki Husilere karşı başlatılan operasyonların sonlandırılması çağrısını reddederek, Tahran’ın çatışmalara müdahale etmemesi gerektiğini ifade etti. Prens Suud el-Faysal, “İran bize Yemen’deki çatışmaları durdurma çağrısında bulunuyor. Yemen’de meşru otoritenin kurulmasına yardımcı olmak için geldik ve İran Yemen’le sorumlu değildir” dedi.
Yemen’de Husilere karşı Suudi Arabistan öncülüğünde 26 Mart’ta operasyon başlatılmıştı.