Fransa’nın güneyinde düşen Germanwigs Havayolları’na ait uçağın karakutularından birinin bulunduğu açıklandı.
Fransa’nın güneyinde düşen Germanwigs Havayolları’na ait uçağın karakutusundan birinin bulunarak bu sabah ofise teslim edildiği açıklandı. Teslim alınan karakutunun incelenilmesine başlandığını belirtildi.
Fransız Sivil Havacılık Güvenliğini Soruşturma ve Analizi Bürosu tarafından bugün Ofis merkezinde düzenlenen basın toplantısında kurum sorumlusu, Barcelona’dan Düsseldorf’a giderken Fransa’nın güneyinde düşen Germanwigs Havayolları’na ait uçağın karakutusunda ses dosyasına ulaşıldığını söyledi. Almanya’dan bir heyetin de incelemelere katılacağını ifade eden yetkili, ikinci karakutunun henüz bulunmadığını, bunun nedeni olarak geniş bir arazi üzerinde olmasından kaynaklandığını ifade etti.
Harita üzerinde uçağın kalkış ve ineceği havalimanı arasındaki seyir güzergahını kroki ve resim üzerinde izah eden yetkili, uçağın doğru güzergah üzerinde uçtuğunu hatırlattı. Yetkili, yerel saatle 10.30’da uçaktan rutin bir mesaj gönderildiğini, mesajdan 1 dakika sonra ise uçağın inişe geçtiğini daha sonra ise düşüş nedeni konusunda şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmayacağını belirtti. Daha evvel bu uçağın düşüşüne benzer bir kazanın olup olmadığı yönündeki soru üzerine yetkili, Mali’de geçen yıl meydana gelen uçak kazasında buna benzer parçalanmanın meydana geldiğini elde edilen verilere bakıldığında iki uçağın enkazında benzerlik bulunduğunu ifade etti. “Düşen uçak ile ilgili herhangi bir senaryo söz konusu mu?” sorusuna ise yetkili, “Yok, karakutunun incelenmesini bekliyoruz” cevabını verdi.