Alman Havayolu şirketi Germanwings uçağını düşüren yardımcı pilot Andreas Lubitz’in, kaza ile aynı gün gerçekleştirdiği bir önceki uçuşu sırasında hızlı alçalma denemeleri yaptığı ortaya çıktı.
24 Mart’ta Barcelona-Düsseldorf seferini yapmak üzere kalkış yapan Germanwings’e ait yolcu uçağı, kısa bir süre sonra Fransız Alpleri’nde düşmüştü. Olayın ardından bölgede başlatılan arama çalışmalarında bulunan kara kutu kayıtlarına göre uçağın yardımcı pilot tarafından düşürülmüş olabileceği açıklanmıştı. Olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında son olarak elde edilen bilgilerde, uçağı kasten düşürdüğü belirtilen yardımcı pilot Andreas Lubitz’in bir önceki uçuşu sırasında hızlı alçalma denemeleri yaptığı ortaya çıktı. Fransız uzmanlar tarafından bugün yayınlanan ara raporda, Lubitz’in aynı gün gerçekleştirdiği bir önceki uçuşunda kontrollü bir şekilde alçalmaya çalıştığı kaydedildi. Yardımcı pilotun uçuş sırasında herhangi bir neden olmadan bir dakika boyunca iniş denemesi yaptığı belirtildi.
Germanwings yardımcı pilotu Andreas Lubitz, 24 Mart’ta Barcelona-Düsseldorf uçuşu sırasında kokpitten çıkan kaptan pilotu kapıyı kilitleyerek içeri almamış ve uçağın irtifasını kademeli olarak azaltarak, uçağı kasti olarak düşürmüştü. Olayda uçaktaki 144’ü yolcu 6’sı mürettebat olmak üzere 150 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında yardımcı pilotun kazadan önce kokpit kapısı güvenliğini ve intihar metotlarını araştırdığı açıklanmıştı.