İngiltere’de yaşayan Türk esnaf Hilmi Uludağ’ın, bir İngiliz vatandaşı tarafından, yabancı uyruklu olduğu gerekçesiyle Ekim ayında uğradığı bıçaklı saldırıya ait görüntüler ortaya çıktı.
İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan esnaf Hilmi Uludağ’ın Ekim ayında Andrew Jefferson’un (52) bıçaklı saldırısına uğradığı anlar güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Yeni ortaya çıkan görüntülerde, saldırganın bakkala girerek, kasanın arkasında bulunan Uludağ’a yöneldiği görülüyor. Ne olacağından habersiz Uludağ, bir anda kendisine saldıran Jefferson ile bir süre boğuşuyor. İkili daha sonra kameranın görüş alanının dışına çıkıyor.
Saldırıya uğrayan Uludağ, saldırı sırasında kendisini boynundan, çenesinden ve kolundan yaralayan Jefferson’ın “Siz yabancılar buraya İngilizleri zehirlemek için geliyorsunuz” diye bağırdığını söyledi. Daha sonra mahkemede bulunan jüriye olayı anlatan Hilmi Uludağ, Jefferson’un bakkaldan gün içerisinde alışveriş yaptığını bildirerek, “Hiçbir şey söylemedi. Sadece poşeti aldı, tek bir kelime bile söylemeden bana baktı, sonra da öylece gitti” dedi. Jefferson’un iki saat sonra siyah kulplu bir mutfak bıçağı ile geri döndüğünü ve kendisine saldırdığını belirten Uludağ, “Jefferson’un ciddi olduğunu fark ettim, beni öldürmek istedi, kafama vurmak istedi. Ben de ‘bıçaklandım’ diye bağırdım” şeklinde konuştu. Uludağ konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda ise, yüzüne 7 dikiş atıldığını sözlerine ekleyerek, “Dudaklarım, ağzım his kaybına uğradığı için iki ay boyunca hiçbir şey yiyemedim. Ayak parmaklarım hala uyuşuk. Bunları hak etmek için ne yaptım, bilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Londra emniyeti tarafından yapılan açıklamada ise saldırganın, Uludağ’a planlı değil rastgele bir şekilde saldırdığı ifade edildi.
Olay sırasında çevrede bulunan esnafın ihbarda bulunduğu polis tarafından tutuklanan Jefferson’un, adam öldürmeye teşebbüs gerekçesiyle 22 Nisan’da görülecek mahkemede ceza alması bekleniyor.