Libya Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’in, ülkede bulunan bir petrol bölgesine saldırı düzenlediği sırada rehin aldığı 2 Bangladeş vatandaşını serbest bıraktığını bildirdi.
Terör örgütü IŞİD, geçtiğimiz günlerde Libya’da bulunan bir petrol bölgesine saldırı düzenlemiş ve 2 Bangladeş vatandaşını rehin almıştı. Libya Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, örgüt tarafından petrol bölgesine düzenlenen saldırı sırasında rehin alınan 2 Bangladeşli’nin serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, rehin alınan Helal Uddin ve Muhammed Anowar Hüseyin’in serbest bırakılmalarının ardından geceyi, ülkenin başkenti Trablus’a 700 kilometre uzaklıkta bulunan Sirte hastanesinde geçirdikleri bildirildi.
Çek ve Libyalı yetkililer, ülkenin güneyindeki Sirte kentinde bulunan El Ghani petrol bölgesine düzenlenen saldırının ardından yaklaşık 10 yabancı uyruklu işçinin kayıp olduğunu bildirmişti.
IŞİD militanları bu ay içerisinde El Ghani çevresinde bulunan Libya’ya ait petrol bölgelerine saldırılar düzenlemiş ve bu nedenle hükümeti, zorunlu hal ilan ederek, Sirte havzasındaki 11 petrol bölgesini kapatmaya ve bu bölgedeki işçileri geri çekmeye mecbur bırakmıştı.
Öte yandan Libya’da bir birlik hükümeti kurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için gerçekleştirilen BM destekli görüşmelerin Fas’ta devam etiği öğrenildi.