ABD merkezli Tripdavisor araştırma kuruluşu tarafından açıklanan ‘En Çok Sevilen 25 Turistik Şehir Listesi’nde ilk sırada İstanbul, 8. sırada ise Kapadokya Göreme yer aldı.
Yıllık 500 milyon turizm hareketliliği olan Avrupa kıtasının en çok sevilen 25 önemli turizm merkezi arasında İstanbul ilk sırada yer aldı. ABD merkezli Tripdavisor araştırma kuruluşu tarafından yapılan araştırmada dünya çapında en çok sevilen şehirler sıralamasında 3. sırada bulunan İstanbul, 2015 yılı Avrupa kategorisinde 1. sırada yer alarak Travellers’ Choice ödülüne layık görüldü. İstanbul’u bir numaraya taşıyan en önemli özelliklerinin başında büyüleyici dokusu, sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası, coğrafik konumu, otelleri, yemek kültürü ve cezbedici özelliği gösterildi. İkinci kez Avrupa’nın bir numarası olan İstanbul, Paris, Londra ve Roma’yı geride bıraktı. İstanbul’un ardından ikinci sırada büyüleyici sokakları, barok, gotik mimarisi ile masal şehri olarak nitelendirilen Prag yer aldı. Londra üçüncü, Roma dördüncü ve Paris beşinci sırada yer aldı.
Kapadokya Göreme’de ilk 10 sırada yer alarak Avrupa’nın ünlü metropolleri arasında birçok şehri geride bıkarak 8. sırada yer aldı. Hasandağı ve Erciyes dağları arasında birlerce yıllık volkanik kalıntıların oluşturduğu peri bacaları, yeraltı şehirleri, coğrafik güzellik, turizm etkinlikleri ve tarihi dokusuyla Kapadokya vadisini Avrupa’nın 25 görülmesi gereken yeri arasında 8. sıraya taşıdı.