Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’nin (KİK) yıllık olağan toplantısı, bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da başlıyor.
Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’ne (KİK) üye ülkelerin temsilcileri, yılda bir kez düzenlenen toplantı çerçevesinde bugün Riyad’da bir araya gelecek. Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin oluşturduğu Konsey’in bu seneki toplantısı Yemen, Suriye ve Irak krizlerinin gölgesinde gerçekleşecek. Toplantıda, İran’ın 5+1 grubu ülkeleri ile nükleer programı konusunda vardığı uzlaşmanın da ele alması bekleniyor.
Bu sene konseyin kurulduğu 1981 yılından bu yana ilk kez olmak üzere bir Batılı lider, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da toplantıya davet edildi. Hollande’ın da davet çerçevesinde Riyad’a gelmesi bekleniyor.
1981 yılında kurulan Konsey, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşuyor. Körfez ülkelerinin temsilcilerinin gelecek hafta Washington’a da bir ziyaret düzenlemesi planlanıyor.