Kosova’da 2 yıl süren “Ustadan Çırağa” Türkiye’den Balkanlara Sanatın Yolculuğu projesinin bir parçası olan Ebru ve Hat gibi Türk el sanatları kurslarına katılan kursiyerlere katılım sertifikası verildi.
Halkbank’ın sponsorluğunda yürütülen 2 yıllık kursların tamamlanması nedeniyle Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi’nde yapılan törende 100’den fazla kursiyere katılım sertifikası takdim edildi. Projenin sürdüğü 2 yıl içinde Kosova’nın farklı şehirlerinde düzenlenen ve geleneksel Türk sanatları ile tanışması amacını güden Ebru ve Hat gibi geleneksel Türk sanatları kurslarına 700’den fazla kişi katıldı.
Sertifika alan kursiyerlerin hazırladığı eserlerin teşhir edildiği yılsonu sergisi de büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel ve ilginç eserleri görme imkanı buldu. Serginin “Ustadan Çırağa” Türkiye’den Balkanlara Sanatının Yolculuğu projesinin bir parçası olduğunu belirten Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar, ”Bu sergi ‘Ustadan Çırağa’ Türkiye’den Balkanlara Sanatın Yolculuğu projesinin bir parçası. Bu proje kapsamında unutulmuş geleneksel sanatlarımızı Balkanlarda yeniden canlanmasını hedefliyoruz” ifadesini kullandı.
Kosova’da 2 yıldan beri görev yapan ebru sanatı eğitmeni Zafer Kıyıcı Kosova’da ortalama 700 civarında öğrenciye ulaştıklarını belirterek, “Biz buradaki sanata bakış açısından ve yaklaşımından, sevgisinden ve öğrencilerimizden çok memnunuz. Çok iyi işler başarıldı burada” şeklinde konuştu.
İki yıl önce Ebru sanatı ile tanıştığını kaydeden sertifika alan kursiyerlerden Fatma Aksever, kursun 2. yılını bitirdiğini belirterek, “Benim için çok güzel bir sanat, sevdiğim ve merak ettiğim bir sanattı. İleride atölye açmayı da düşündüğüm için, benim için çok büyük bir başlangıç oldu” dedi. Jehona Fejzullahu ise, 2 yıl önce başladığı Ebru sanatını çok sevdiğini ve ebru sanatının inceliklerini öğrenmekten duyduğu sevinci dile getirdi.
Sertifika töreni sonunda Yunus Emre Priştine Türk Kültür Merkezi’nde ud kursu öğrencileri tarafından kısa bir konser verildi.