Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Mustafa Said Kadir ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Irak Kuzey Kürdistan Bölge Bakanı Kadir ve beraberindeki heyeti Elysee Sarayı’na girişinde Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian karşıladı. Kadir ve beraberindeki heyet Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile 45 dakikalık görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Görüşmede Fransız filozof Bernard-Henri Levy ile Fransa’nın Erbil eski konsolosu da hazır bulundu.
Peşmerge Bakanı Mustafa Said Kadir, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Fransa Cumhurbaşkanı tarafından çok sıcak ve dostane bir şekilde karşılandık görüşmeden son derece memnunuz” dedi.
Mustafa Said Kadir, görüşmede bölgedeki terör olaylarını ve DEAŞ’ın işgal ettiği Kuzey Irak’taki bölgeler içinde bu terör örgütüne karşı yapılan operasyonda peşmergenin aldığı rolü anlattığını kaydetti. Mustafa Said Kadir, kendi bölgelerinde DEAŞ terör örgütünün yaptığı katliamlarda çok kişinin hayatını kaybettiğini ve aynı bölgede yaşayan Yezidi ve diğer Hıristiyan toplulukların da yerlerinden edildiğini, kendi yönetimlerine 500 binin üzerinde DEAŞ teröründen kaçarak sığınanların bulunduğunu ifade etti.