Mülteci kampındaki olayları takip eden Macar kameraman polisten koşarak kaçmaya çalışan kucağında çocuk bulunan bir sığınmacıya tekme atarak yere düşürdü. Başka mültecilere de çelme taktığı görülen kameraman olayın tepki almasının ardından işten çıkarıldı.
Macaristan’da Röszke kasabasındaki sığınmacı kampında kalmak istemeyen ve polisten kaçmaya çalışan sığınmacılara bir darbe de basından geldi. Macaristan yerel kanalı N1TV’nin kadın kameramanı polisten kaçan sığınmacılara çelme takarak polisten farklı davranmadı. Olay yerinde başka bir kameraman tarafından çekilen görüntülerde polisten kaçmaya çalışan ve kucağında çocuğunu taşıyan bir babayı Macar kadın kameraman çelme atarak yere düşürdü. Başka bir görüntüde ise yine aynı kameraman polis şiddetinden kaçan ve kaosun ortasında kalan bir kız çocuğu ve bir erkek sığınmacıya tekme atarak nefretini kustu. Görüntünün sosyal medyaya yansımasının ve oldukça sert tepki görmesinin ardından Macar yerel kanalı N1TV’den açıklama geldi. N1TV editörü Szabolcs Kisber, kanalın resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada “N1TV’de çalışan meslektaşımız Röszke sığınmacı kampında kabul edilemez bir davranış sergilemiş ve bunun sonucunda kanalın aldığı ani bir kararla görevine son verilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Macaristan’ın Sırbistan sınırındaki Röszke kampında kalabalığın artması ve sığınmacıların bir an evvel Avusturya-Almanya yolculuğuna devam etmeyi istemesi bölgede gerginliğin artmasına yol açtı. Almanya ve Avusturya’nın sığınmacılara sınırlarını açmasına rağmen Macar polisinin sürekli engellemeye çalıştığı sığınmacılar çareyi kaçmakta buldu.