Macaristan’da yaşayan Türkler, Budapeşte Büyükelçiliğinde kurulan sandık başına gelerek oylarını kullanıyor.
Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler kapsamında Macaristan’ın başkentindeki Budapeşte Büyükelçiliğinde oy verme işlemi saat 11:00’de başladı. Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları, büyükelçilikte kurulan iki sandığa oylarını bıraktı. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işleminde ülkede kayıtlı bulunan iki bin seçmen oy kullanabilecek. Oy kullanmak için Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliğine gelen Türk vatandaşı Orhan Yaşar, oyunu kullanamadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaydımızı yaptırmıştık. Fakat her seçimde kayıt yaptırmak gerekiyormuş o yüzden oyumuzu kullanamadık, üzgünüm” dedi.
Macaristan’da 3 yıldır öğrenci olan Ali Çelik, “İlk defa Macaristan’da oy kullandığım için gerçekten çok mutluyum. Hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Budapeşte’de dönerci ustası olarak çalışan Fikret Temiz ise, “İlk defa yurt dışında oyumu kullanıyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar ise, Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşlarının Budapeşte Türk Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda oylarını kullandıklarını kaydederek, “Tabii ki gurur verici bir şey ülkemizi temsil edecek parlamenterlerin seçimine yurt dışından katkıda bulunuyoruz. Fakat buna Macaristan’da da büyük bir ilgi var. Hem Macar kamuoyu hem de Macar siyasiler Türkiye’deki seçimi yakından takip ediyor. Ekonomideki başarılar siyasetteki istikrardan kaynaklandıklarını düşünüyorlar ve şu an Macaristan’daki ana muhalefet partisi başkanı da seçimleri izlemek üzere Türkiye’de bulunmaktadır. Yurdumuza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum’’ açıklamasını yaptı.