Amerikan ekonomi dergisi Forbes tarafından her yıl yapılan “Dünyanın en güçlü kadınları” listesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk sırada yer aldı.
Dünyanın en önemli ekonomi dergilerinden Forbes, geleneksel hale getirdiği “Dünyanın en güçlü 100 kadını” sıralamasını yayınladı. Yapılan seçimlerde dünya genelinde yaptırım gücü ile liderlik vasıfları, yapılan isabetli ve insani kararlar ön planda tutuldu. Dergi tarafından dün yayınlanan listenin ilk sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel yer aldı. Dünyanın en güçlü kadını olma başarısını gösteren 60 yaşındaki Merkel’i bu yıl Fed Başkanı Janet Yellen takip etti. ABD Başkan Adayı Hillary Clinton ise bu yıl listede 6.s ırada yer almasına rağmen 2016 yılında ilk sırada yer alması bekleniyor.
Merkel’i ilk sıraya taşıyan unsurları sıralayan dergi, Merkel’in Ukrayna’da barışı tesis etmek için gösterdiği gayreti, mekik diplomasisini ve elde ettiği başarısını, terör örgütüne karşı gösterdiği kararlılık ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne gönderdiği silahların uluslararası gücünü gösterdiğini bildirdi. Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik durumdan kurtarma çalışmalarının da Merkel’e puan kazandırdığı ifade edildi. Ayrıca Avrupa ülkeleri arasında en uzun görev yapan başbakan olması ve görev yaptığı süre boyunca ülkesini güçlendirmesi gibi nedenlerle dünyanın en güçlü kadını olduğu kaydedildi.
Listenin üçüncü sırasında Microsoft şirketinin kurucularından Bill Gates’in eşi hayırsever Melinda Gates, dördüncü sırada Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, beşinci sırada IMF Başkanı Christine Lagarde, altıncı sırada ABD Başkan Adayı Hilary Clinton, yedinci sırada General Motors Genel Müdürü Mary Barra, sekizinci sırada Michelle Obama, dokuzuncu sırada Facebook Şefi Sheryl Sandberg, onuncu sırada IBM Başkanı Virginia Rometty yer aldı.