İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu uzun süren pazarlıklar sonrası milliyetçi Yahudi Evi partisi ile koalisyon anlaşması yaparak yeni hükümeti kurdu.
İsrail’de parlamento seçimlerinden iki ay sonra yeni hükümet kuruldu. Anayasanın hükümeti kurmak için tanıdığı sürenin bitimine kısa bir zaman kala İsrailli Başbakan Benjamin Netanyahu, sağ-milliyetçi Yahudi Evi adlı partiyle de anlaştı. Netanyahu koalisyon anlaşmasını dün akşam Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’e de sundu.
Netanyahu’nun hükümeti kurmak için Çarşamba gününün bitimine kadar süresi vardı. Netanyahu bu süre içinde koalisyon kurmaya başaramasaydı, Rivlin’in hükümeti kurma görevini başka bir parti liderine vermesi gerekiyordu.
Ancak yeni koalisyon hükümetiyle dördüncü kez başbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Netanyahu, parlamentoda güçlü bir çoğunluğa sahip değil. Koalisyon partileri, parlamentoda 120 sandalyeden 61’ine sahip olacak. Beş partili koalisyondan Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Bloku 30 sandalye, Yahudi yerleşimcilerin partisi Yahudi Evi 8, merkez sağdaki Kulanu Partisi 10, aşırı dinci Şas Partisi 7 ve Birleşik Tora Yahudiliği partisi de 6 sandalyeye sahip.