Almanya’da Baden-Württemberg NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu’na tanık sıfatıyla ifade veren 20 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Genç kadının ölüm nedeninin akciğer embolisi olduğu açıklandı.
Karlsruhe Polisi ve Savcılığı’nın verdiği bilgilere göre, Baden-Württemberg eyalet meclisinde kurulan NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu’na ifade veren 20 yaşındaki bir kadın Karlsruhe’deki evinde hayatını kaybetti. Erkek arkadaşı kadını kramplar içinde kıvranırken bulduğunu, doktorların yaptığı müdahalenin de kadını kurtarmak için yeterli olmadığını söyledi. Polis ve Savcılık yetkilileri, yapılan otopsi sonucu genç kadının ölüm nedeninin akciğer embolisi olduğunun anlaşıldığını açıkladı. Heidelberg Üniversitesi’nde yapılan ilk incelemede ölümün dış etkenlere bağlı olarak gelişmediğini gösterdiği belirtildi.
Alman basınındaki haberlere göre ölen kadın, eski bir Neonazi olarak bilinen Florian H.’nin eski kız arkadaşıydı. Florian H. 2013 yılında Stuttgart’ta bir otomobilin içinde yanarak can vermişti. Florian H.’nin 2007 yılında Heilbronn’da öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter’in failinin kim olduğunu bildiği öne sürülüyor. Polis memuru Kiesewetter’in NSU örgütü tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.
Baden-Württemberg NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler (SPD), şu anda ölüm nedenine ilişkin spekülasyon yapmanın ’kasıtlı’ olacağını, çok farklı ölüm nedenleri olabileceğini belirtmişti.
Irkçı NSU örgütünün cinayetlerini aydınlatmak amacıyla, Federal Meclis’te ve eyalet meclislerinde araştırma komisyonları kuruldu. NSU örgütü, 8’i Türk 10 kişinin öümü, bombalı saldırılar ve banka soygunlarından sorumlu tutuluyor.