Uyuşturucu satıcısı olduğundan şüphelenilen bir şahıs, ABD’nin Teksas eyaletindeki bir otoyolda 2 saat boyunca polis tarafından kovalandı. Kovalamaca, SWAT’a (Özel Silahlar ve Taktikler Birimi) ait bir zırhlı aracın müdahalesiyle son buldu.
Polis, Teksas’ta bir aracı narkotik soruşturma kapsamında durdurdu. Aracı kullanan kadın sürücü durarak araçtan indikten sonra arabada bulunan Joe Gonzales isimli 42 yaşındaki şahıs, oturduğu yolcu koltuğundan sürücü koltuğuna geçerek kaçmaya başladı. Otoyolda 80 kilometre hızla kaçan Gonzales bir süre sonra yavaşlayarak hızını 20 kilometrenin altına kadar düşürdü. 1 saatten uzun bir süre boyunca telefonda polisle konuşan Gonzales’in, polise, korktuğunu söylediği ileri sürüldü.
Teksas’ın büyük kentlerinden Fort Worth’ün batısında başlayan kovalamaca, yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Arlington kentine kadar devam etti. Gonzales bir süre otoyolda gittikten sonra yolun dışına çıkarak aracı toprak üzerinde sürdü. Daha sonra otoyola tekrar giren Gonzales polisin sabrını taşırdı. Aracı takip eden zırhlı bir SWAT aracı, hızını arttırarak Gonzales’in kullandığı arabaya sol taraftan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kendi etrafında kısa bir tur atan araba, yeniden SWAT aracına çarparak durdu. SWAT aracından inen ağır silahlı ekip Gonzales’i arabanın içinden çıkararak tutukladı. Zanlı, olay yerinden sedyeye konularak götürüldü.
Polis tarafından yapılan açıklamada, zanlının aracında önemli bir miktarda metamfetamin bulunduğu ve Gonzales’in tutuklanmaktan kaçma ve yasaklanmış madde taşıma gerekçesiyle yargılanacağı ifade edildi.