Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan UNESCO Genel Merkezi’nde 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu’nun ön hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.
Azerbaycan’da 18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 3. Kültürlerarası Diyalog Forumu’nun ön hazırlık toplantısı, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan UNESCO Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dünyanın farklı noktalarından çok sayıda ülke temsilcilerinin katıldığı toplantıda UNESCO Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Direktörünün yanı sıra Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev de kısa bir konuşma yaptı. Ebulfez, Azerbaycan’da yaşayan farklı dine, kültüre mensup insanların ortak noktada buluştuklarına dikkat çekerek, insanların Azerbaycan’da güven içinde yaşadıklarını ifade etti. Azerbaycan’da farklı dine mensup vatandaşlar için kiliselerin, sinangogların bulunduğunu söyleyen Azeri Bakan Garayev, Bakü’de düzenlenecek forumun başarıya ulaşacağını ifade etti.
Ebulfez’in konuşmasının ardından söz alan Ermeni bir temsilci, Azeri Bakan Ebulfez’in söylediklerine karşı çıkarak, Azerbaycan’ın siyaseti kültüre alet ettiğini iddia etti. Ermeni temsilcinin tepkisi üzerine söz alan UNESCO Daimi Temsilcisi Hüseyin Avni Botsalı, UNESCO’nun bir kültür merkezi, diyaloğun merkezi olduğunu belirterek, her konunun görüşülebileceğini ifade etti.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev, Ermeni temsilcinin ülkesinin siyasetlerini devam ettirmeye çalıştığını, gerçek olmayan bir durumu gerçekmiş gibi göstermeye çalıştığını kaydetti.