Fransa’nın başkenti Paris’te, Bakü 2015 Avrupa Oyunları fotoğraf sergisi açıldı.
Bakü 2015 Avrupa Oyunları fotoğraf sergisi, başkent Paris’teki Le Stade Charléty’nin kabala salonunda açıldı. Açılışa katılan Fransa Olimpiyat Komitesi Başkanı Denis Masseglia, Bakü 2015 Avrupa Oyunları ve düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla ilgili bir konuşma yaptı. Fransa Olimpiyat Komitesi Başkanı’ndan sonra Azerbaycan’ın Paris Büyükelçisi Elçin Amirbekov da yaptığı konuşmada, fotoğraf sergisini görmeye gelenlere teşekkür etti ve sergiyi gezenler için hazırlanan resepsiyona davet etti.
Bakü 2015 Avrupa Oyunları çerçevesinde düzenlenen amacına uygun fotoğraf yarışması hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçıları kapsadı. Yarışmaya, bazı önemli ödüller konulduğu ve bunlar arasında, Avrupa Oyunları süresince geçerli bir bilet ile beraber tüm masrafları karşılanacak bir Bakü seyahati, oyunlara hafta sonu için serbest giriş sağlayan bir bilet ile Bakü’de uzun bir hafta sonu, bir iPad ve oyunlara giriş gibi ödüller verileceği belirtildi. Jürinin, uluslararası ünlü fotoğrafçılar Ed Kashi, Philipp Rathmer ve Agdes Baghirzade’den oluştuğu açıklandı.
Seçilen fotoğraflardan oluşan serginin ise TEAS ofislerinin bulunduğu Londra, Paris, Berlin, Brüksel, İstanbul ve Bakü şehirlerinde düzenlenen sergilerde tanıtıldığı belirtildi. Yarışmaya kabul edilen fotoğraflar için tek kriterin, spor ve Azerbaycan konusuna uygun fotoğraflar olması gerektiği ifade edilmişti.