Paris’teki sanatseverler, Ermeni asıllı ressam Verjin Şabcı’nın, Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde “Bonjour Paris “ (Günaydın Paris) adını verdiği kişisel resim sergisinde buluştular.
Sanatçılara kapılarını açmakla ünlenen, Paris Anadolu Kültür Merkezi, sanatçılara ev sahipliği yaparak, sanatçıların yaptığı çalışmaları sergileme imkanı tanıyor. Başkent Paris’te Kültürel etkinlik denilince ilk akla gelen merkezlerden biri olarak anılan Paris Anadolu Kültür Merkezi, düzenlediği bir çok konferans ve sergilerle her zaman Sosyal ve kültürel faaliyetleriyle gündemdeki yerini koruyor.
Bonjour Paris adı verilen ressam Verjin Şabcı’nın resim sergisinin açılış konuşmasını yapan Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Fıtrat Demir Onger, kültürlerarası diyaloğa her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Bundan dolayı kültür ağırlıklı etkinliklerin düzenlenmesine daha fazla önem ve yer veriyoruz“ dedi. Serginin açılışanda hazır bulunan Türkiye’nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, yaptığı konuşmada, Anadolu’da yıllardır çok kültürlü toplumların bir arada yaşadıklarına dikkat çekerek, günümüzde diyaloğun tek yolunun kültür olduğunu ve bunun yıllarca başarılı bir şekilde sürmüş bulunduğunu, bunu örnek alarak, toplumların kültürel diyaloğa önem vermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Paris’in 9. bölgesindeki 77 rue la Fayette-75009 adresinde, sanatseverlerin ilgiyle izlediği “Verjin Şabcı”nın “Bonjour Paris” adlı resim sergisinin açılışına gelenler arasında, resim ve sanata önem veren izleyiciler çoğunluktaydı. Resim sanatına küçük yaşta ilgi duyan sanatçı, 1974 senesinden itibaren resim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yurtiçinde ve yurtdışında karma ve kişisel olmak üzere, Rusya, Almanya, Yunanistan ve Avustralya gibi ülkelerde katıldığı sergilere bir yenisini daha Fransa’yı eklemiş oldu. Sanatçının Resimleri yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli özel kişi ve kuruluşların koleksiyonlarda bulunuyor.
Ressam Verjin Şabcı, resim çalışmalarının yanısıra, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İstanbul Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği üyesi olduğu gibi, Ayrıca, Sanatçının yer aldığı kitaplar; Başlangıcından Günümüze Ermeni Resim Sanatı -Mayda Saris, Ermeni Portreleri-Hüdavendigar Onur Yoksulluk ve Sanat- Türkiye İsrafını Önleme Vakfı, gibi Sosyal ve Kültürel oluşumların içinde Ressam Şabcı’nın yer aldığı görülüyor. Sanatçı Verjin Şabcı’nın Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde açılan ve 16-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına, Paris’in 9. bölge belediye başkanı Delphine Bürkli, yardımcısı Aleksi Govcıyan ile Parisli sanatseverler katıldı.