Orta Amerika açıklarında devriye gezen sahil güvenlik ekibi, Büyük Okyanus’un ortasında nadir gerçekleşebilecek bir kurtarma operasyonuna imza attı. Ekip, uyuşturucu alarmıyla gittikleri bölgede balık ağlarına takılmış iki kaplumbağayı kurtardı.
California’nın Alameda adasına ait Stratton kruvazöründen denetleme görevine gönderilen bir helikopter, okyanusun ortasında şüpheli bir cisim fark etti. Uyuşturucu olabileceği düşünülen cisim için harekete geçen sahil güvenlik ekibi, olay yerine geldiğinde balık ağlarına takılmış iki kaplumbağa ile karşılaştı. Kaplumbağaları, elle yapıldığı anlaşılan ağlardan kurtaran ekip, hayvanları yeniden okyanusa bıraktı.
Sahil güvenlik ekibinden deniz astsubayı Jerry Renfroe olayı şöyle anlattı:
“Böyle bir şeyle karşılaşmayı beklemiyorduk ama hiç tereddüt etmeden onları kurtarmaya giriştik. İlk önce birinci kaplumbağayı zarar vermeden iplerden kurtardık, ikinci kaplumbağayı daha sonra gördük. Daha büyüktü ve iplerin arasında debeleniyor, boğazına dolanmış ipten kurtulmaya çalışıyordu. Onun da boğazındaki ipi makasla kestik ve suya bıraktık.”
9 Mayıs’ta yaşanan olayın görüntüleri, sahil güvenlik ekibi tarafından kısa bir süre önce paylaşılmasının ardından sosyal medyada hızla yayıldı.