Alman şirketlere yıllık yapılan siber saldırıların maliyetinin yılda 51 milyar euroyu bulduğu açıklandı.
Teknolojinin ilerlemesi birçok sektörde önemli kazançlar sağlarken, diğer yandan ise teknolojinin zafiyetleri de şirketlere pahalıya mal olmaya devam ediyor. Alman Bitkom şirketi, yayınladığı yıllık araştırmasında Almanya’da dijital casusluk, siber saldırı, sabotaj ve bilgi hırsızlığı gibi etkenler yüzünden yılda 51 milyar euroluk zarara neden olduğunu açıkladı.
Siber saldırılara en çok maruz kalan sektörlerin başında yüzde 68 ile otomobil, yüzde 66 ile kimya ve ilaç sektörü, yüzde 60 ile finans, yüzde 58 ile de sağlık sektörünün etkilendiği bildirildi. 11 önemli sektörde iki yılda 102 milyar euroluk zarar meydana geldiği belirtildi.
Bitkom’un araştırmalarına katılan şirketlerin yüzde 28’inin siber saldırıya maruz kaldığı, saldırıların bilgisayar ve iletişim cihazları üzerinden geldiği belirlendi. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yüzde 52’sinin eski çalışanlardan, yüzde 17’sinin rakip firmalardan, yüzde 17’sinin hackerliği hobi olarak yapanlar, yüzde 11’inin organize olmuş örgütlerden, yüzde 3’ünün ise yabancı istihbarat örgütleri tarafından gerçekleştirildiği saptandı.
Siber saldırıların dünyadaki yıllık maliyetinin ise 575 milyar dolar olduğu belirlendi.