Şili’de Atacama Çölü’nün bulunduğu bölgede etkili olan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel baskınında 2 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise kayboldu.
Dünyanın en kuru alanlarından biri olan Şili’nin Atacama Çölü’nün de bulunduğu bölgede etkisini arttıran yağışlar can aldı. Şilili yetkililer, aşırı yağışlar sonucunda sel sularının ülke topraklarında bulunan And Dağları’ndan bölgeye doğru aktığını ve bölgeyi etkisi altına aldığını bildirdi. Yetkililer sel sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini 24 kişinin ise kayıp olduğunu bildirerek, bölgede yağışın etkisini arttırarak devam edeceğini duyurdu. Şili acil durum yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 1 kişinin sokakta bulunduğu sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği, diğer bir kişinin ise toprak kayması sonucunda yaşamını yitirdiği bildirildi. Arama kurtarma ekiplerinin ise, toprak kayması ihtimaline karşın bölgede yaşayan halkı helikopterlerle tahliye ettiği kaydedildi. Bölgede etkisini arttıran fırtına nedeniyle, yolların kapandığı, elektrik kesintisi yaşandığı, 38 bin kişiye elektrik 48 bin 500 kişiye ise içme suyu verilemediği öğrenildi.
Hükümet yetkilileri Chanaral kasabasında hakim olan durumu kritik olarak tanımlarken, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, görüşmelerini iptal ederek Copiapo kentine gideceğini açıkladı. Şili İçişleri Bakanı Rogrigo Penaillillo konuyla ilgili açıklamasında, “Atama bölgesindeki risk bölgesinde bulunanlar bölgeden ayrılmalıdır” dedi.