Kuveyt’te düzenlenecek olan Suriye’ye İnsani Yardım Konferansı’nda 8,4 milyar dolar bağış toplanması hedefleniyor.
Suriye’deki iç savaşta 5. yıla girilirken savaş mağduru 12 milyondan fazla Suriyelinin temel ihtiyacının karşılanması için Kuveyt III olarak da adlandırılan yarınki konferansta 8,4 milyar dolar bağış toplanması hedefleniyor. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir El Sabah’ın evsahipliğinde ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un başkanlığında yarın düzenlenecek konferansa aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 68 ülke ve 38 uluslararası kuruluş katılacak.
Kuveyt Hükümetinin Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Muhammed Abdullah El Sabah Kuveyt III Konferansının medya merkezi açılışı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk yardım konferansında 1,6 milyar dolar, ikincisinde 2,4 milyar dolar bağış toplandığını belirten Bakan El Sabah, Kuveyt tarafından yarın düzenlenecek üçüncü konferansta ise daha fazla yardım beklendiğini belirtti.
Yarın Bayan Sarayı’nda düzenlenecek Kuveyt III Konferansında 5,5 milyar doları Suriye’ye komşu ülkelere sığınan mülteciler için ve 2,9 milyar doları Suriye’de yerlerinden olan Suriyeliler için olmak üzere toplamda 8,4 milyar dolarlık bağış toplanması hedefleniyor.