Almanya’da tacize uğrayan iki genç kıza yardım etmek isterken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın ölümüyle ilgili dava başladı.
Dava Darmstadt kentindeki Eyalet Gençlik Mahkemesi’nde başladı. İnsan yaralamak, öldürmeye teşebbüs suçlarından açılan davanın ilk duruşmasına Albayrak ailesi, yakınları ve kısıtlı sayıda gazeteci katıldı. Mahkeme binasının dışında ise Tuğçe’nin arkadaşları, ellerinde taşıdıkları “Tuğçe için adalet istiyoruz” yazılı afişlerle sessiz eylem yaptı.
İddianameye göre bundan beş ay önce meydana gelen olayda sanık Sanel M., 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak’ı Offenbach’ta çalıştığı restoranın önünde darp etmişti. Aldığı darbeyle başını yere çarpan Tuğçe komaya girmiş ve yaklaşık iki hafta sonra 23’üncü doğum gününde yaşam mücadelesini kaybetmişti.
Eyalet Gençlik Mahkemesi hâkimi Jens Aßling tarafından görülecek dava 10 duruşma olarak belirlendi. İlk duruşmalarda yaklaşık 60 şahidin dinleneceği, nihai kararın ise 15 Haziran’da açıklanacağı bildirildi.
Tuğçe Albayrak’ın tacize uğrayan iki genç kıza yardım etmek için gösterdiği cesaret Almanya genelinde büyük övgü ve takdir toplamış, bunun bedelini canıyla ödemesi Alman kamuoyunda büyük üzüntü uyandırmıştı. 18 yaşındaki sanık Sanel M., olayın ardından tutuklanarak cezaevine konmuştu.