Türkiye’ye teslim edilmek üzere üretilen ve son deneme uçuşu için havalandıktan sonra düşen Airbus A400M uçağında yazılım sorunu nedeniyle düştüğü iddia edildi.
Türkiye’ye teslim edilmek üzere üretilen Airbus A400M uçağı, 9 Mayıs’ta İspanya’da bulunan deneme uçuşu için havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. Sevilla Havalimanı’ndan havalandıktan sonra düşen uçağı inceleyen yetkililerin, uçakta var olan yazılımı sorununu tespit ettiği iddia edildi.
Öte yandan Airbus şirketinin müşterilerini A400M tipi uçaklar konusunda uyardığı bildirildi. Şirket tarafından yapılan uyarıda, A400 M tipi askeri uçaklarında motoru etkileyebilecek teknik bir sorunun olabileceği ifade edildi. Açıklamada, uyarının tedbir amaçlı yapıldığı kaydedilerek, uçaklarda bulunan Elektronik Kontrol Birimlerinin müşteriler tarafından kontrol edilmesi gerektiği istendi. Tedbir amaçlı yapılan uyarının 5 ülkeye yapıldığı kaydedildi.
Türkiye’ye teslim edilmek üzere üretilen Airbus A400M uçağı, 9 Mayıs’ta İspanya’da bulunan deneme uçuşu için havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. Uçakta bulunan 4 kişi hayatını kaybetmişti.