Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin durumunun son derece acil olduğunu ve krizin önümüzde iki içinde en üst seviyeye çıkabileceğini söyledi.
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının Yunanistan’ın Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) aldığı 240 milyar Euro mali yardımın 7.2 milyar Euro’luk dilimini görüşmek üzere Brüksel’de dün gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu. Varoufakis, açıklamalarında ülkesinin durumunun son derece acil olduğunu ve krizin önümüzdeki iki hafta içinde en üst seviyeye çıkabileceğini ifade etti. Yunanistan’ın ilerleme kaydettiğini ancak daha fazla çalışılması gerektiğini belirten Varoufakis, “Likidite konusu son derece acil bir konu. Bu bilinen bir gerçek. Gelecek birkaç haftadan bahsediyoruz” dedi.
Yunanistan, Uluslararası Para Fonu’na, belirlenen tarihten 1 gün önce 750 milyon Euro’luk ödemenin transferini başlattı.
Maliye Bakanları tarafından yapılan açıklamada ise, bakanların şu ana kadar kaydedilen ilerleme konusunda memnun oldukları ancak geride kalan bazı noktalardaki eksiklerin giderilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu ve daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtildi.
Euro Bölgesi Başkanı Jeroen Dijselbloem, Yunanistan’ın kurtarma paketi ödemelerinden önce tam bir anlaşmanın olması gerektiğini belirterek, “Kısıtlı zaman ve likitler var ve umarım süre dolmadan ve para tükenmeden anlaşmaya varacağız” dedi.
Yunanistan’ın Haziran sonuna kadar uluslararası kredi sağlayıcıları ile bir anlaşmaya varması gerekiyor.