Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin son birkaç yıldır iyi gitmediği herkesçe malumdur. ABD’nin en önemli müttefiklerinden birisi olan ülkemize karşı haksız yere geliştirmiş olduğu düşmanca politikalarına girmeyeceğim.

Siz değerli okuyucularıma özet bir şekilde, Amerika Birleşik Devletlerinin doğum yeri ve doğuşundan bahsedeceğim.

ABD kimliğinin meydana gelmesi, İngilizler ’in 1600’lerde bugünkü Virginia eyaletine ayak basmalarıyla başladı.
Yeni Dünya’da ilk İngiliz kolonisini kurmak için Avrupa’dan yola çıkanlar, 1607’nin Nisan ayında, Atlantik Okyanusu’nu geçip karaya ulaştılar. James Irmağı üzerindeki küçük adaya çıkıp buraya Jamestown dediler. Avrupalı, Amerika kıtasına yerleşmeye gelmişti artık. Kafilenin başında, bir müddet İstanbul’da da yaşayan İngiliz Kaptan John Smith vardı. İlk kafilenin çoğunluğu genç beyaz erkeklerdi. Açlığa, sıtma mikrobu taşıyan sivrisineklere, Kızılderililerin vatanlarını koruma savaşlarına, sıcağa, rutubete tahammül edebilenleri hayatta kaldı. Karaya çıkan 200 kişi Aralık ayında 32 kişi olarak Noel’i kutladılar. ABD’nin temelini bu 32 kişi attı.
1619’da Jamestown limanına yanaşan bir Hollanda gemisi ilk Afrikalıları getirdi. 1633’de bir grup çiftçi Kızılderililere karşı ileri karakol olmak üzere o bölgeye yerleşti. Virginia kolonisi yavaş yavaş şekilleniyordu. Kısa zamanda çok zengin çiftlikler kuruldu.

1699’da kraliyet valisi Francis Nicholson çiftlikler bölgesini koloninin yeni merkezi olarak ilân etti. Şehrin adına Britanya tahtındaki kral 3. William’a izafeten Williamsburg dediler.
18. asır Wiliamsburg’unun yarı nüfusu zencilerdi. Çoğu köleydi. Kıtaya ilk ayak basan İngilizler işçi hüviyetiyle gemilere binmişlerdi ama 17. yüzyılın ikinci yarısında efendilik elbiselerini giyinip “işçilik” sıfatını zencilere bıraktılar. Virginialı hürriyet kahramanlarının çoğunun zenci kölesi vardı.

Williamsburg, Osmanlı İmparatorluğu’nda Sultan II. Mustafa Hân devrinde 1699’da kurulmuştur.

Allah ABD’yi yöneten İnsanlık düşmanı zalimleri Islah eylesin. Islahları mümkün değilse kahreylesin. Bütün dünyayı ABD’nin zalimliklerinden ve zulümlerinden muhafaza eylesin.