Aylarladır, bütün dünyayı ve birkaç aydır da cennet ülkemizi paniğe düşüren korona virüs nedeniyle, ülkeler ve bu devletlerin yöneticileri ve tüm insanlık olarak hepimiz acaba biz de bu virüse yakalanır mıyız? noktasındaki tedirginliğimizi devam ettiriyor. İnsanların birçoğu her geçen gün evlerinden dışarıya çıkmamaya başladı.

Koron virüs olayı Çin’de başladı hızla bütün dünyaya ya yayıldı. Bugüne kadar korona virüse yakalanan 7 bine yakın insan hayatını kaybetti.

Ülkemizde de birkaç haftadır korona virüs vakası 50’ye yaklaştı. O nedenle ülke olarak endişe etmekte ve de tedbirli davranıp ilgili kurumların önerilerini, devlet, millet ve aileler olarak harfiyen eksiksiz yerine getirmeliyiz.

Hükümetimizin önceden almış olduğu tedbirler sayesinde, başta sağlığımızdan sorumlu sağlık bakanlığımız başta olmak üzere, içişleri bakanlığımız, milli eğitim bakanlığımız salgın virüse karşı erkenden başlattıkları çalışmalar neticesinde, korona virüs salgınında en başarılı ülkeler arasında bulunuyoruz.

Virüssün ekonomik noktada ülkemize vermeye başladığı zararlarla ilgili hükümetimizin hayata geçireceği ekonomik tedbirler bir an önce hayata geçirilmelidir. Ekonomimiz uzun zamandır kırılgan bir çizgide seyretmektedir. Hükümet üretim ve istihdamın daha fazla sekteye uğramaması için gerekli tedbirlerin ve açıklamaların uygulamaya konulacağı çalışmalar, bugün, yarın açıklanacaktır. Bu noktada iş dünyasına ve esnafa önemli desteklerin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmaların tamamlanıp hemen hayata geçirilmelidir.

Her hastalıkta ne diyoruz? her şeyin başı sağlık, sağlıklı olmanın birinci faktörü de temiz olmak, temiz yaşamaktır. Yüce dinimiz temizlik esası üzerine kurulmuştur. Allah-u telâ Kur-anı Kerimde, "temiz olanları severim" buyurmaktadır. Sağlıklı olmadan hiçbir şey yapılamaz. Şu anda yatağa bağımlı yatmakta. Yatmakta olan, evimizin bereketi ve bir o kadar da bulunduğu sağlıksız durumu nedeniyle her gün üzüntüsünü yaşadığımız canım annemi görünce, dünya ve ahiret saadetinin sağlığa bağlı olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalıyoruz.

O nedenle, dünyayı kasıp kavuran koron virüs gerçeği bir kez daha göstermiştir ki, sağlığı yerinde olan kişi, dünyanın en mutlu insanıdır. Dünyanın diğer mutlulukları bundan sonra gelir. İnsan sağlıklı olunca, ülkesine, milletine, kendine ve aile efradına, İslam dinine ve bütün insanlığa faydalı olur. Allah-ü tela ülkemizi ve bütün insanlığı başta bu tehlikeli virüsten ve bu virüs kadar tehlikeli, her gün fitne ve fesat çıkarmakla görevli hastalıklı kişilerden korusun ve muhafaza eylesin.