Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği üyesi dağcılık sporcuları Bülent Bacıoğlu ve Sebahattin Akdağ’ın da aralarında bulunduğu bir grup dağcı, hafta sonu Erciyes Dağı’nın zirvesine tırmandı.
Türkiye’nin çeşitli illerinden yola çıkarak Kayseri’de buluşan bir grup dağcı, Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz’ın liderliğinde Erciyes Dağı zirvesine bir faaliyet gerçekleştirdi.
Trabzon’dan Ersan Başar, İzmir’den Ertuğrul Tugay, Bandırma’dan Mustafa Kızıltaş, Uşak’tan Sadi Yalgın ve Edirne’den EDOSK üyesi Bülent Bacıoğlu ile Sebahattin Akdağ’dan oluşan ekip, gece saat 01.00’de Tekir Yaylası bölgesinden yola çıktı. Saat 06.10’da sabahın ilk ışıkları ile beraber zirveye vardı. Zirve’de aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlık seçimi yarışı için başarı ve destek isteyen ekip taş düşmesi riskini göz önüne alarak diğer tırmanan gruplar ile koordinasyon halinde Şeytan Boğazı’ndan aşağı inerek yine Tekir yaylası mevkiinde saat 11.30’da faaliyeti tamamladı.
EDOSK da sosyal medya aracılığı ile etkinliğe katılarak, kulübün adını temsil eden ve zirvede EDOSK bayrağı açan sporcularına teşekkür ederek kutlama mesajı yayınladı.