Konya’nın Beyşehir ilçesinde, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen bir gruba yönelik olarak yapılan operasyon kapsamında 9’u yetişkin toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, Aralık ayından bu yana ilçe merkezindeki bir grubu takibe aldı.
Teknik ve fiziki takip çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler operasyon için düğmeye bastı. Dedektif köpek ‘Ares’in de katıldığı operasyonda 13 farklı adrese eş zamanlı olarak baskınlar yapıldı. Operasyonda ekipler yaşları 16 ile 17 arasında değişen 4’ü yaşı küçük, toplam 13 kişiyi uyuşturucu ticareti yaptığı ve kullandığı iddiasıyla gözaltına aldı. Yetişkin şüpheliler götürüldükleri Konya Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamalarının ardından Beyşehir’e getirildi. Beyşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi.
Öte yandan, Beyşehir’de geçtiğimiz yıl uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen bir gruba yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklanan ve yargılamaları bir süre önce tamamlanan şahıslar 4 yıl ile 28 yıl arasında değişen hapis cezası almışlardı.