1. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi, 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.
Sosyal bilimler alanında Türkiye’de ve yurt dışında eğitim gören öğrencilerin çalışmalarını sunabilecekleri, bilgi paylaşımında bulunabilecekleri, çeşitli atölyeler ve farklı etkinliklerle ortak çalışmalar üretebilecekleri kongreye, dünya genelinde 99 farklı ülkeden başvuru alındı. Bildiri sunacak olan 33 farklı ülke vatandaşı, 50 farklı üniversitede sosyal bilimlerin farklı alanlarında öğrenim görmekte olan 100 uluslararası öğrenci kongre kapsamında misafir edilecek. Kongrede uluslararası öğrenciler tarafından sosyal bilimlerin farklı disiplinleri çerçevesinde 100 adet bildiri, paralel oturumlar şeklinde iki gün boyunca sunulacak. Kongrede “Uluslararası İlişkiler, Dil ve Edebiyat, İşletme, Halk Bilimi ve Kültür, İktisat, Sağlık Hizmetleri, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarih, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri” konuları üzerine oturumlar yapılacak.
15 Mayıs 2015 tarihinde eski Ankara gezisi ile başlayacak olan program kapsamında çeşitli kültürel, sosyal ve müzikal etkinlikler de yer alıyor. Kongre sonunda içerisinde sonuç raporu ve bildirilerin yer alacağı bir kitapçık hazırlanacak.