TÜRK Eğitim Derneği (TED) ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin iş birliğinde TED’in Tam Destek Bursu alan öğrencileri için geliştirilen ‘Pedallar Hayallere Dönsün’ projesi ile 19 Mayıs’ın 100’üncü yılı şerefine Türkiye Yardım Sevenler Derneği 100 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Türk Eğitim Derneği Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı 59 devlet okulda okuyan toplam 443 öğrenciye Tam Destek Bursu veriyor. Burs programı kapsamında öğrenciler özellikle yabancı dil ve akademik anlamda öğrenimin yanında sosyal anlamda gelişmelerini ilerletebilmek adına sanatsal ve sosyal faaliyetlerde dersler alıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılında TED Ankara Koleji İncek Kampusu Spor Sanat Merkezi Lacivert Salonda düzenlenen bir etkinlik ile tam destek bursu öğrencilerine 100 bisiklet dağıtımı gerçekleştirdi.

‘PROJEYİ İKİ YILDIR DEVAM ETTİRİYORUZ’

Türk Eğitim Derneği (TED) Sivil Toplum Faaliyetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aysun Hartevioğlu, proje için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. ‘Pedallar Hayallere Dönsün’ projesi ile akademik başarıları yüksek ve TED’in akademik programına devam durumu yüksek olan öğrencilere 100 adet bisiklet hediye ettiklerini kaydeden Hartevioğlu, şunları söyledi:

“Türk Eğitim Derneği’nin yaklaşık 2 bin 500 burslu öğrencisi var. Burada bulunan öğrencilerimiz tam destek burslu öğrencilerdir. Tam destek burslu öğrencilerimiz devlet okullarına devam eden hafta sonları da Türkçe, Matematik, İngilizce ve akademik destek programımızdan yararlanan aynı zamanda spor-sanat etkinliklerine katılan ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kurs desteği alan öğrencilerimizdir. Bu projeyi biz iki yıldır devam ettiriyoruz. Her biri gerçekten bu bursu fazlasıyla hak eden ve gelecek için umut beslememizi sağlayan gençlerdir. Biz TED ailesi olarak onları çok seviyoruz.”

‘BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE’

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan 10’uncu sınıf öğrencisi Ayşe Altunbüker de, “Bunun bizim için çok güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum. Senenin başında bizim için bir anket yapmışlardı. Orada bisikletimizin olmadığını işaretlemiştik. Daha sonra böyle bir hediye aldık, benim çok hoşuma gitti. Bisiklet sürmeyi artık daha profesyonel öğrenmek istiyorum. Umuyorum ki, bizden sonraki nesiller içinde gelişerek, 10 bin öğrenciye ulaşana kadar burs kapsamında devam eder” dedi.

‘ALDIĞIM EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ’

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan 10’uncu sınıf öğrencisi Hasan Tuna ise, “19 Mayıs benim doğum günüm ve bu benim aldığım en güzel doğum günü hediyesi olabilir. Ben bisiklet sürmeyi çok severim. Böyle imkanları yakalayabilecek olanlar kesinlikle peşinden koşsunlar” diye konuştu.