Antalya’da üniversite ile üniversiteye hazırlanan öğrencilerin bir araya geldiği 15’inci Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri başladı. Fuara lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaleiçi Rotary Kulübü işbirliği ile yapılan bu yıl 15’incisi düzenlenen Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri, Cam Piramit Fuar Merkezi’nde başladı. Üç gün sürmesi planlanan fuara üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Akıncı, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tevki ve çok sayıda öğrencinin katıldığı açılışın ardından protokol ve öğrenciler stantları gezdi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tevki, 55 üniversitenin kendisini tanıtacağı etkinlikte hem velilere, hem de öğrencilere seslenerek, “Maalesef cephede kazandığımız savaşı masada kaybediyoruz. Çocuklarımız güzel puanlar alıyorlar. Ancak tercih noktasında yapılan yanlışlar öğrencilerin geleceğini etkiliyor. Tercih noktasına dikkat etmek gerekli” dedi.
Fuar, açılış konuşmasının ardından stantların gezilmesiyle devam etti.