Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı tamamlanırken, mezuniyet törenine katılan 3 çocuk annesi 48 yaşındaki Ayşegül Başdemir, Almanca öğretmenliğinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.
Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende 8 bölümden bin 50 öğrenci mezun oldu. Törende dikkat çeken 48 yaşındaki Ayşegül Başdemir ise Eğitim Fakültesi Almanca öğretmenliği bölümünden mezun olmanın heyecanını yaşadı. Başdemir, “3 çocuk annesiyim. 31 yıldır evliyim. Bugün mezun oluyorum. Üniversite düşünmüyordum eşim destek verdi. Ben Açık Öğretimden liseyi bitirmek istiyordum. Sonra sınava girerek bu bölümü kazandım. Bugün de sınıfın 4’üncüsü olarak mezun oluyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.
Başdemir ayrıca, “Üniversite okumanın gerekli olduğunu öğrendim. Hem ev hanımlığı hem de öğrencilik yapmak çok zor ama aile destek olduktan sonra bir problem olmuyor. Mezun olmamda bana katkı veren hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.