Kızılcahamam Cumhuriyet İlkokulu tarafından "Ailemiz her şeyimiz, ağızlar kirlenmesin’’ projesi kapsamında ’Küfre hayır yürüyüşü’ ve ’kötü sözleri balonlara hapsedip patlatıyoruz’, etkinliklerini büyük bir katılımla gerçekleştirdi.
Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanında yapılan "Ailemiz her şeyimiz, ağızlar kirlenmesin’’ projesi kapsamında ’Küfre hayır yürüyüşü’ ve ’kötü sözleri balonlara hapsedip patlatıyoruz’ etkinliğine, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, İlçe Jandarma Komutanı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Pamuk , öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ertuğrul İpek proje hakkında şu bilgi vererek, "Gençlerin, çocukların anne babalarının ve ailenin değerini anlaması. Anne babaların gençleri anlamasını sağlamak. Kötü ve çirkin sözle mücadele" konularını ele aldıklarını söyledi.
İpek amaçlarının, etkinliklerle ailenin önemini gençlere ve anne babalara kavratmak, argo ve küfrün bir ahlak problemi olduğunu ve milletimizin değerleri ile uyuşmadığını, en değerli varlıkların böylesine ağza alınmayacak ifadelerle değersizleştirildiğini halka anlatmak olduğunu kaydetti.
KÖTÜ SÖZLER BALONLARA HAPSEDİP PATLATTILAR
Öğrencilerin hazırladığı örnek proje etkinliğinin sonunda ellerindeki balonları patlattı. Proje yarışmalarında derece alan öğrencilere hediyeler verildi. Öğrenciler protokol ve halk ile ellerindeki ’küfre hayır’ yazılı dövizler taşıdı.