Antalya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğiyle hazırlanan 21 bin 172 çocuğun katılımıyla doldurulan anketten birlik ve beraberlik mesajı çıktı. Ankette yer alan “İnsanların farklı özelliklerinin ülkemiz için zenginlik olduğunu düşünüyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 73’ü, “Çanakkale Zaferinin ortak değerimiz olduğuna inanıyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 98’i, “Milli birlik ve bütünlüğümüzün en büyük değerimiz olduğuna inanıyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 97’si “Katılıyorum” cevabı verdi.
Antalya Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte eğitim ve öğretim dönemi boyunca devam eden faaliyetlerle, Antalya merkez ve Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki, İbradı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde eğitim gören tüm 9’uncu sınıflarda okuyan 31 bin 671 öğrenci ve öğretmene “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans verildi. Konferanslarda, aile içi iletişim, arkadaşlık, doğru bilgiye erişim, sağlıklı ve mutlu bir gelecek hedefleme, ayrımcılığın zararları ve milli birlik ve beraberlik gibi konulara vurgu yapılarak, Çanakkale Zaferi ile ilgili hazırlanan kısa bir filme yer verildi. İl genelinde eğitim gören lise öğrencilerine yönelik, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkılması, milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması, yasa dışı faaliyetlerle, toplumun huzur ve güvenliğine yönelik tehditlerin önlenmesi amacıyla yürüttüğü “Gelecek Sizinle Gülecek” isimli projeye yaz tatili nedeniyle ara verildi.
ÖĞRENCİLERE ANKET
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan sunumların ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ve uzman kuruluşlar tarafından hazırlanan anketin, il genelinde okuyan 21 bin 172 öğrenci tarafından doldurulduğu açıklandı.
ÇOCUKLAR İÇİN AİLE ÖNEMLİ
Ankette, “Ailemin uyarılarını dikkate alıyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 87’si, “Manevi olarak aileme bağlıyım” sorusuna öğrencilerin yüzde 94’ünün, “Arkadaşlarımın bazen beni yanlış yönlendirebileceklerine inanıyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 78’inin “Katılıyorum” şeklinde onay verdiği ifade edildi.
FARKLI ÖZELLİKLER TÜRKİYE İÇİN ZENGİNLİK
Ankette yer alan “İnsanların farklı özelliklerinin ülkemiz için zenginlik olduğunu düşünüyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 73’ünün, “Çanakkale Zaferi’nin ortak değerimiz olduğuna inanıyorum” sorusuna öğrencilerin yüzde 98’inin, “Milli birlik ve bütünlüğümüzün en büyük değerimiz olduğuna inanıyorum” sorusuna da öğrencilerin yüzde 97’sinin “Katılıyorum” cevabı verdiği bildirildi.
ÇOCUKLAR ANTALYA’DA KENDİLERİNİ GÜVENLİ HİSSEDİYOR
Anket kapsamında öğrencilere, Antalya’da kentin genel güvenliği ve okul güvenliğine ilişkin sorular da yöneltildiği belirtilirken, “Antalya güvenli bir şehirdir” sorusuna öğrencilerin yüzde 77’sinin “Katılıyorum”, “Okulda kendimi güvende hissediyorum” sorusuna ise öğrencilerin yüzde 87’si “Katılıyorum” şeklinde yanıt verdiği açıklandı.
BOŞ ZAMANLAR SPOR VE İNTERNET İLE DOLDURULUYOR
Anket kapsamında öğrencilerin “Boş zamanlarını en çok ne ile doldurursun?” sorusuna yüzde 27’sinin spor yaparak, yüzde 24’ünün internet kullanarak, yüzde 13’ünün müzik dinleyerek, yüzde 11’inin arkadaşlarıyla zaman geçirerek, yüzde 10’unun okuyarak, yüzde 8’inin TV izleyerek geçirdiği şeklinde yanıt verdiği belirtildi.
Anketteki, “Bilgi almak için en çok hangi kanalları kullanırsın?” sorusuna ise öğrencilerin yüzde 75’inin “İnternet/Google/Arama Motorları” şeklinde verdiği cevap dikkat çekti.
“Gelecek Sizinle Gülecek” projesine 2015-2016 ve 2016-2017 eğitim öğretim dönemlerinde de devam edilerek yaklaşık 90 bin öğrenciye ulaşılmasının planlandığı bildirildi.